Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΡΟΥΦ 1980

Το ΡΟΥΦ είναι περιοχή της ΑΘΗΝΑΣ  όλοι οι Αθηναίοι αλλά και αυτοί που δεν είναι από εδώ ξέρουν ότι είναι μία υποβαθμισμένη περιοχή . Βρίσκεται  ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της AΘΗΝΑΣ (Ομόνοια).

Εκεί λοιπόν ο αείμνηστος Θεόδωρος ΚΟΜΙΩΤΗΣ δημιούργησε το κύτταρο του αθλητισμού που ονομάστηκε ΡΟΥΦ από την περιοχή και το 1980 το έτος ιδρύσεως   του. Το ΡΟΥΦ 1980 είναι ο σύλλογος όλων των ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ εκτός του ποδοσφαίρου το οποίο εκπροσωπεί  ο μεγάλος   ιστορικός  σύλλογος  Π.Α.Ο. ΡΟΥΦ  με 70 χρόνια ιστορίας στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Το 2013 κλείσαμε 33 χρόνια και 13 χρόνια χωρίς τον ιδρυτή τον χρηματοδότη όλων των τμημάτων  που    ήταν  ο κύριος συντελεστής της ανοδικής πορείας των. από το 1980 -2000.

Τα πολλά αγωνιστικά τμήματα που είχαμε μέχρι το 2000 σταμάτησαν λόγο οικονομικής δυσκολίας,  την ασθένεια και τον θάνατο του από 20ετιας ιδρυτή και προέδρου του ΡΟΥΦ1980 στις 31-4-2000.

Τα τμήματα αυτά ήταν τα παρακάτω.

  • ΒΟΛΕΪ  ΑΝΔΡΩΝ  Από την δόκιμο κατ, Αθηνών  στη  Γ’  ΕΘΝΙΚΉ Κατ.
  • ΒΟΛΕΊ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ Από την δόκιμο κατ. Αθηνών στη  Β’ ΕΘΝΙΚΗ κατ.
  • ΣΤΙΒΟΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ Από τα τοπικά διασυλλογικά μέχρι τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
  • ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ .Ξεκινώντας την 1-9-80 με παιδιά 5χρονων μέχρι 12 άρχισαν τα πρώτα μαθήματα κολύμβησης σε μισή διαδρομή του ΣΕΡΑΦΕΙΟΥ  ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ κληροδότημα του αείμνηστου Δ.  ΣΕΡΑΦΗ, στο ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ….. κατοίκου  Ρούφ για της ανάγκες της περιοχής και των αθλητικών σωματείων. Με πολύ καλή οργάνωση και σωστή προπόνηση των αθλητών  όλων των ηλικιών το 1982 είχαμε ολόκληρη την διαδρομή του κολυμβητηρίου .
  • ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ.ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Ξεκινώντας και αυτό το τμήμα το 1980 με αρχαρίους αθλητές έφτασε να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών και γυναικών.
  • ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ .Αυτό το τμήμα ξεκίνησε με νέα παιδία να αγωνιστούν στην Δ’ τοπική κατηγορία Αθηνών όπου ανέβηκαν μέχρι την Β’ κατηγορία  Αθηνών
  • ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ    .Αυτό το τμήμα ξεκίνησε το 1982 με προπονητή τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΗΛΙΑΔΗ και έφτασε να αγωνίζεται στην Α1’ ΕΘΝΙΚΉ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ τα έτη 1986-87 και διαλύθηκε το 1990 όταν οι αθλήτριες έφυγαν για άλλους συλλόγους και άλλες σταμάτησαν τον αθλητισμό.
  • ΤΟΞΟΒΟΛΊΑ. Τμήμα αυτό ξεκίνησε με μεγάλους σε ηλικία αθλητές το 1989 μέχρι και το 1997 όπου και διαλύθηκε .

Όλα αυτά τα τμήματα λειτουργούσαν χάρης την αγάπη και την οικονομική υποστήριξη του ιδρυτή και προέδρου του συλλόγου ΘΕΟΔΩΡΟΥ  Γ. ΚΟΜΙΩΤΗ.

  • Με τον νέο χρόνο το ΡΟΥΦ 1980 κλίνει τα 32χρόνια Αθλητισμού, Πολιτισμού,  και Αξιοπρέπειας

Τα πάρα πάνω είναι μια σύντομη αναφορά για όλα τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου ΡΟΥΦ 1980 στο πέρασμα του χρόνου ,από την ίδρυσή του έως σήμερα το 2011.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ. Ξεκινώντας  με παιδιά από την πε περιοχή μας  και μικρής ηλικίας    γεν/τα, το 1963-64-65.Αυτή η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα ανδρών Ε’κατ, Αθηνών και ταυτόχρονα στο παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.Κ.Α. Τα καλά νέα ήρθαν πολύ γρήγορα  η μεν ΑΝΔΡΙΚΗ ομάδα ανέβηκε στη Δ’ κατ  Αθηνών  και η παιδική ομάδα την Β’ θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των 20 ομάδων του 1ου ομίλου ,συμμετέχοντας στον τελικό των 4ων ομάδων   (ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ -ΡΟΥΦ 80)   στο τελικό ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ  -ΡΟΥΦ 80  57-52.

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ κατόρθωσε να διακριθεί φτάνοντας μέχρι και την Β Κατηγορία Αθηνών. Διαλύθηκε το 1999 όταν και κατέβαλε την τελευταία θέση στο πρωτάθλημα της ’Ε.Σ.Κ.Α.  Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η ασθένεια  του ιδρυτή και χρηματοδότη Θ.ΚΟΜΙΩΤΗ.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ.    Ένα τμήμα με πολλές διακρίσεις ειδικά μέχρι το 1999 σε όλες της ηλικίες των ατομικών και ομαδικών  πρωταθλημάτων της ομοσπονδίας .

ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.     Αυτό το αγωνιστικό μαζί με της υποδομές των μικρών κολυμβητών που οργανώθηκε με πολύ κόπο και φροντίδα από τους παράγοντες του Δ .Σ και τον ιδρυτή και πρόεδρο του συλλόγου,   Θ.ΚΟΜΙΩΤΗ, Διαλύθηκε από τον σεισμό του Οκτωβρίου 1999 αφού κατέστρεψε το ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ αλλά και πολλά κτήρια των ΑΘΗΝΩΝ.

Παρά της μεγάλες προσπάθειες του Δ.Σ. για εύρεση χώρου προπόνησης σε Δημοτικό κολυμβητήριο για προπόνηση των 250 αθλητών δεν κατέστη δυνατόν.

Ευρέθη όμως εκτός των Αθηνών στο ΔΗΜΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ αλλά αυτό δεν κράτησε παρά ένα μήνα μόνο γιατί ήταν  δύσκολη η μετακίνηση των αθλητών προς  το Χαϊδάρι από    το Ρούφ .Και έτσι ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ με επιλεγμένους ΕΠΤΑ ΑΘΛΗΤΕΣ και ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ   για τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ      της ΑΘΗΝΑΣ.     .Έτσι με την ακαταλληλότητα του ΣΕΡΑΦΕΙΟΥ.  Διαλύθηκαν τα τμήματα της Επιτροπής   Αντισφαίρισης  και της ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ  όπου είχαν την ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ.

ΒΟΛΕΙ   ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ.    Τα τμήματα αυτά  ξεκίνησαν από τα ανοικτά  γήπεδα του 24ου Κέντρου Παιδικής Χαράς του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ .Με προπονητές από την ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ  με ειδικότητα το Βόλεϊ.   Οι προπονητές και οι μικροί αθλητές  έκαναν προπονήσεις με όλες της καιρικές συνθήκες μέχρι που ευρέθηκε ένας  κλειστός χώρος για τις προπονήσεις    .Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την καλύτερη και ποιοτική   προπόνηση των βασικών   του αθλήματος σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Στα 2 επόμενα χρόνια το Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών συμμετείχε στα ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ της Ένωσης Αθηνών. Οι μεν άνδρες έφτασαν να αγωνίζονται μέχρι την Γ’ εθνική κατηγορία… Το τμήμα αυτό διαλύθηκε το 2000 για λόγους οικονομικούς και όχι μόνο.

Το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΒΟΛΕΪ  Mε προπονήτρια την  Καρολίνα ΜΠΑΡΤΖΟΥΚΑ την  σημερινή προπονήτρια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ έφτασε να αγωνίζεται στη Β’ΕΘΝΙΚΗ  Κατηγορία με σκοπό την άνοδο της στην Α ΕΘΝ .ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Όλα τελείωσαν όταν το  ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ  κατεδαφίστηκε το  2001   όπου  σ’ αυτό  έκαναν προπονήσεις και   αγώνες   των πρωταθλημάτων της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  του  ΒΟΛΕΙ.

Έτσι η διάλυση των τμημάτων ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ ήταν σίγουρη να γίνει 1ον για την μη εύρεση κλειστούς   χώρους  προπόνησης και αγώνων στο ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΩΝ και 2ον το οικονομικό, μετά  το  θάνατο του ιδρυτή και χρηματοδότη Θ.ΚΟΜΙΩΤΗ.

Το ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. To τμήμα αυτό με προπονητή τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΗΛΙΑΔΗ  τον σημερινό μάνατζερ του ΑΘΗΝΑΊΚΟΥ Α.Σ. Γυναικών και ταμεία του Π.Σ.Ε.Π.Κ.. Ξεκίνησε την οργάνωση και λειτουργία του τμήματος γυναικών με ΦΥΛΟΔΩΞΙΕΣ και ΣΤΟΧΟΥΣ τους οποίους πραγματοποίησε μαζί με της ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ του ,με πολύ σκληρή προπόνηση στα ανοικτά γήπεδα του ΡΟΥΦ. Το ΘΑΥΜΑ  ΕΓΙΝΕ. Από την ΔΟΚΙΜΟ κατ. ΑΘΗΝΩΝ το1981 το 1986-87 να ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ στην Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     .Όπως  και τα άλλα τμήματα σταμάτησε την αγωνιστική του δράση για δύο λόγους  1ον  μη  εύρεση  κλειστού   χώρου προπόνησης πλησίον του ΡΟΥΦ και 2ον το οικονομικό.  Διαλύθηκε το έτος  1990.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ .Αυτό το τμήμα λειτούργησε από το 1988 μέχρι το 1995 με προπονητές τους Γ.ΓΕΝΑΙΟ   Σ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ. Με αξιόλογα αποτελέσματα στα ατομικά αγωνίσματα. Σταμάτησε τη αγωνιστική του δράση λόγο οικονομικών  προβλημάτων….

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ. Ξεκινώντας  το 1997 με αθλητές 30αριδες γιατί η τοξοβολία δεν έχει όρια ηλικίας  έλαβαν μέρος σε διασυλλογικούς  αγώνες με όχι καλά αποτελέσματα. Συνέχυσε την αγωνιστικής δράση για τα ΔΥΟ επόμενα χρόνια με καλύτερα αποτελέσματα από την πρώτη χρονιά συμμέτοχή τους .Και  αυτό το τμήμα όπως και τα άλλα  που είχαν ΕΔΡΑ για προπονήσεις και αγώνες   το ΣΕΡΑΦΕΙΟΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ  ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΡΟΥΦ.

ΗΤΑΝ  ΟΜΩΣ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ  ΣΙΤΙΣΗΣ  ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ,ΚΑΙ  ΑΛΛΑ ΔΥΟ  ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΓΑΖΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ  ΕΜΠΟΡΟΥΣ  ΔΙΑΦΟΡΩΝ  ΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΤΟ 2004 ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ  ΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΊ  ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Τα μόνα τμήματα που έχουν αθλητικές δραστηριότητες στο σύλλογο  μας   μετά το 2000 μέχρι  και  σήμερα 2013  είναι η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ  ΑΝΔΡΩΝΕΦΗΒΩΝ-ΠΑΙΔΩΝΠΑMΠΑΙΔΩΝΜΙΝΙ-και ΠΡΟ-ΜΙΝΙ Αγοριών και κοριτσιών. Καθώς και Επιτραπέζια Αντισφαίριση για αγόρια και κορίτσια από 6- 16 ετόν. Θα αναφέρουμε αναλυτικά  για κάθε τμήμα τους  αθλητές και τους   προπονητές αυτών.